Kuřecí rarášci

Kuře můžete osolit a šoupnout v pekáči s trochou vody a lžící másla do trouby, ale můžete si s ním taky trošku vyhrát. Odměnou za malou práci navíc bude velký úsměv strávníků…

Suroviny:
2 kuřecí řízky (stehenní jsou šťavnatější)
1 dl mléka
1 vejce
asi 100 g hladké mouky
100 g strouhaného sýra (obvykle eidam, ale zkuste i kombinaci s nivou)
3-4 stroužky česneku
sůl
tuk na smažení

Postup:

1. Maso nakrájíme na kousky – „rarášky“.

2. Z mléka, vejce, mouky, strouhaného sýra a utřeného česneku umícháme hladké husté těstíčko, osolíme ho podle potřeby.

3. Kousky masa obalujeme v těstíčku a vkládáme do rozehřátého tuku a ze všech stran osmažíme.

4.Podáváme s bramborovou kaší nebo s libovolným zeleninovým salátem.

Dobrou chuť vám přeje Jana Morávková a Český rozhlas Sever!