Lepenice
Nezní to moc lákavě a ani to moc krásně nevypadá, ale pochutnáte si!
Suroviny:
brambory
kysané zelí
slanina
kmín
sůl
Postup:
1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
2. Mezitím překrájíme kysané zelí – kdo má raději měkčí, krátce ho povaří.
3. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme na pánvi.
4. Uvařené brambory slijeme, přidáme k nim zelí a rozpečenou slaninu, rozšťoucháme a podáváme. Někde míchají jen brambory se zelím a křupavou slaninu dávají na povrch.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.