Letní jahodové rychlořezy

Ovocná sezóna přímo láká k rychlým moučníkům.

Suroviny:
dětské kulaté piškoty – cca dva sáčky
2 jahodové pudinky v prášku
900 ml mléka
cukr
jahody nebo jiné ovoce
2 sáčky dortového želé s jahodovou příchutí
případně šlehačka na ozdobení

Postup:

1. Na plech naskládáme piškoty širší ploškou dolů a na ně do mezer poklademe piškoty naopak tou menší ploškou dolů.

2. Uvaříme pudink z mléka, obou prášků a cukru a za horka opatrně vlijeme na naskládané piškoty. Necháme zchladnout.

3. Na vychladlý pudink narovnáme jahody – raději plody půlíme a klademe řeznou plochou dolů.

4. Připravíme dortové želé nebo želatinu podle návodu, přelijeme s ní jahody, necháme vychladnout a pak nejlépe v lednici necháme přes noc uležet. V tomto ohledu to tedy zrovna moc rychlořezy nejsou, ale co se konzumace týká – určitě ano!