Letní jahodové rychlořezy
Ovocná sezóna přímo láká k rychlým moučníkům.
Suroviny:
dětské kulaté piškoty – cca dva sáčky
2 jahodové pudinky v prášku
900 ml mléka
cukr
jahody nebo jiné ovoce
2 sáčky dortového želé s jahodovou příchutí
případně šlehačka na ozdobení
Postup:
1. Na plech naskládáme piškoty širší ploškou dolů a na ně do mezer poklademe piškoty naopak tou menší ploškou dolů.
2. Uvaříme pudink z mléka, obou prášků a cukru a za horka opatrně vlijeme na naskládané piškoty. Necháme zchladnout.
3. Na vychladlý pudink narovnáme jahody – raději plody půlíme a klademe řeznou plochou dolů.
4. Připravíme dortové želé nebo želatinu podle návodu, přelijeme s ní jahody, necháme vychladnout a pak nejlépe v lednici necháme přes noc uležet. V tomto ohledu to tedy zrovna moc rychlořezy nejsou, ale co se konzumace týká – určitě ano!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka