Lívance s jablky

Příjemné zpestření tradičního moučníku a využití jablíček, která nejsou vhodná na skladování…

Suroviny:
250 ml mléka
2 vejce
160 g hrubé mouky
70 g cukru
lžička kypřícího prášku
asi 3 jablka
špetka soli
skořicový cukr (můžeme si připravit doma z cukru a skořice)
olej na smažení

Postup:

1. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko, špetku soli, mouku s prosátým kypřícím práškem a nakonec hrubě nastrouhaná oloupaná jablka a sníh z obou bílků.

2. Z těsta lijeme úhledné lívanečky na pánev s rozehřátým olejem nebo smažíme v lívanečníku. Po upečení poprášíme skořicovým cukrem.

3. Máte-li kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem, pečte lívance nasucho a teprve po upečení je lehce přetřete máslem a skládejte na sebe.

Dobrou chuť vám přeje Marcela Manová a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.