Masové koule
Zase jedna variace na mleté maso!
Suroviny:
500 g tučného vepřového masa
60 g jater vepřových
2 housky den staré
1 vajíčko
1 menší cibule
3-4 stroužky česneku
trochu mléka
sádlo do zapékací mísy
kmín
pepř
sůl
vývar
Postup:
1. Housky nakrájíme a zvlhčíme mlékem.
2. Maso umeleme, játra také a smícháme s vymačkanými houskami, vejcem, utřeným česnekem, drobně nakrájenou cibulí, pepřem a podle chuti osolíme.
3. Ruce si namočíme do chladné vody a z hmoty tvarujeme koule asi jako pingpongové míčky. Naskládáme je do vymazané zapékací mísy, mírně podlijeme vývarem, pokmínujeme a upečeme.
4. Podáváme s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím, chutnají i s bramborovou kaší anebo na studeno s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.