Musaka s lilky
Suroviny: 3 lilky, asi půl kg mletého masa, 2 cibule, 2 vejce, půl hrnku mléka, tuk, lžíce hladké mouky, sůl, pepř, petrželka.
Postup: Na tuku zpěníme nakrájené cibule, promícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a krátce prosmahneme. Lilky nakrájíme na plátky (můžeme předem oloupat), osolíme a necháme chvíli odležet, aby se vypotila hořkost. Pak plátky rychle na rozehřátém tuku opékáme a klademe do vymazaného pekáče. Na lilek dáme vrstvu masa a střídáme do vypotřebování surovin. Při pečení v předehřáté troubě pak podle potřeby lehce podléváme vodou. Zhruba po 20 minutách si rozkvedláme v mléce mouku a vejce, zalijeme lilky na pekáči a ještě 5 minut zapékáme. Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem.
Dobrou chuť vám přeje Blanka Světlíková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.