Ninja muffiny

Ninja muffiny - Foto: Stanislava Brádlová

Ninja muffinyFoto: Stanislava Brádlová

U jejich přípravy se mohou vyřádit i děti aneb Leonardo, Raffael, Michelangelo a Donatello v kuchyni.

Suroviny:
250 g hladké mouky
půl prášku do pečiva
80 g cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
200 ml mléka
6 lžic rozpuštěného vlahého másla nebo oleje
špetka soli
různobarevný marcipán 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Smícháme metličkou mléko, tuk a vejce. 

2. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr a sypkou směs vmícháme do tekuté směsi. Dobře promícháme a plníme formičky do tří čtvrtin – těsto nabude. 

3. Pečeme ve středně předehřáté troubě asi 25 minut – uděláme test špejlí, jestli už jsou muffiny propečené. 

4. Ze zeleně zbarveného marcipánu vyválíme plát, vykrájíme kolečka o stejném průměru jako mají muffiny. Z dalších barev vykrájíme proužky, které poslouží jako masky ninja želviček a nakonec vytvoříme z kuliček bílého marcipánu oči. Ty dotvoříme ještě malinkou tečkou třeba z čokolády nebo také z marcipánu. 

5. Upečené a zchladlé muffiny potáhneme marcipánovou výzdobou. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 24.2.2018 22:55 do 25.2.2018 01:00; v ulici Českolipská v obci Děčín; nehoda; převrácené vozidlo; havárie OA bez zranění.
  silnice I/13, v katastru obce Děčín, okr. Děčín, práce na silnici, provoz převeden do protisměru, stavební práce, Od 04.11.2017 00:00 Do 30.04.2018 23:59, akce "Silnice I/62 Děčín - Vilsnice“. Omezení ...
  ulice Pod Skalkou - ulice Pod Pivovarem, Klášterec nad Ohří, okr. Chomutov, most uzavřen, Od 07.02.2018 00:00 Do 31.10.2018 23:59, most uzavřen z důvodu havarijního stavu, vjezd do ulice (původně jednosměrné) ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace