Obrácený jablkový koláč

Anebo taky koláč naruby a zase jedna variace na jablečný moučník.

Suroviny:
1 hrnek (250 ml) polohrubé mouky
tři čtvrtě hrnku cukru
150 g másla
2 vejce
lžička skořice mleté
špetka soli
4-5 jablek
tuk a strouhanka do koláčové formy

Postup:

1. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Zapneme troubu a vyhřejeme na 180 stupňů.

2. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky asi půl cm silné a poklademe jimi vymazanou a vysypanou formu.

3. Cukr ušleháme s vejci, přidáme rozpuštěné – ale ne horké – máslo, zamícháme a nakonec postupně přisypeme mouku se skořicí, přidáme špetku soli.

4. Těstem zalijeme jablečné plátky ve formě a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.