Omelety s kiwi a jahodami
Anebo si vyberte ovoce podle vaší chuti.
Suroviny:
4 vejce
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžičky cukru
2 lžíce smetany na vaření nebo šlehačky
1 kiwi
několik jahod
šlehačka na ozdobu
sůl
tuk na smažení
Postup:
1. Vajíčka našleháme s cukrem a špetkou soli a nakonec zašleháme do směsi mouku a smetanu.
2. Na pánvi rozehřejeme tuk a upečeme na něm omelety po obou stranách.
3. Dáme je na teplý talíř, na polovinu poklademe střídavě plátky oloupaného kiwi a plátky jahod, přeložíme a dozdobíme šlehačkou. Volíme raději doma šlehanou, ne ze spreje.
5. Podáváme s bramborovou kaší, s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka