Ondráš z kuřecího masa
Suroviny: Kuřecí prsa, brambory, hladká mouka, vejce, majoránka, mléko, sůl, pepř, česnek, hranolky, mrkev a pórek na ozdobu, olej na smažení.
Postup: Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, přidáme trošku mléka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku, vejce a mouku a smícháme v těsto.
Prsa nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, mírně opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v hladké mouce a následně v bramborákovém těstě. Zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Hranolky dáme na plech a opečeme v troubě. Na talíři zdobíme nakrájenou mrkví a pórkem.
Dobrou chuť vám přeje Anna Pytlíková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.