Ořechové omelety

Tip na sváteční snídani.

Suroviny:
150 g polohrubé mouky
půl litru mléka
4 vejce
3 lžíce cukru
špetka soli
tuk na smažení
náplň: 100 g ořechů, 3 lžíce mléka, 3 lžíce cukru, 1 lžíce másla, vanilkový cukr a citronová kůra

Postup:

1. Připravíme si ořechovou náplň: 3 lžíce cukru svaříme se 1-2 lžicemi vody, přidáme strouhané ořechy, máslo, 3 lžíce mléka, vanilkový cukr a citronovou kůru.

2. Ušleháme elektrickými metličkami žloutky a cukr, přidáme trošku mléka a špetku soli. Pak střídavě postupně přidáváme a zašleháváme mléko a mouku.

3. Na konec do řídkého těstíčka lehce zapracujeme tuhý sníh z bílků a na rozehřátém tuku na pánvi smažíme omelety. Potřeme je ořechovou náplní a podáváme. Nebo můžeme namazané omelety naskládat na sebe do pekáčku, tu vrchní už nemažeme ořechovou náplní, jen máslem a v rozehřáté troubě zapečeme.