Polévka pórková se slaninou

Zimní období přeje vydatným polévkám.

Suroviny:
1 pórek
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
50 g anglické slaniny
sůl nebo bujónová kostka

Postup:

1. Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle.

2. Zaprášíme moukou, opečeme, zalijeme vodou a uvaříme. Nebo můžeme zahustit jíškou. Vodu buď osolíme, nebo přidáme bujónovou kostku.

3. Slaninu nakrájíme na kostičky, krátce opečeme, pak přidáme až do talíře na jednotlivé porce polévky. S chlebem nebo rohlíkem také poslouží jako celé jídlo.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.