Pytlákův pstruh
Takže nejdřív musíte upytlačit kousek uzeného, pak pstruha a pak už hurá do kuchyně.
Suroviny:
4 pstruzi
180 g uzeného masa
1 cibule
sůl
kmín
2 stroužky česneku
hladká mouka
olej na pečení
citron na ozdobu
Postup:
1. Pstruhy očistíme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, okmínujeme a vložíme do nich po plátku uzeného masa a pár koleček cibule.
2. Obalíme v mouce a na rozehřátém oleji zvolna opékáme po obou stranách.
3. Podáváme s vařenými bramborami, zdobíme plátkem citronu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka