Rajská kuřecí prsíčka
Slovo „rajská“ signalizuje jak podstatnou ingredienci, tak i výslednou chuť.
Suroviny:
2 kuřecí prsa
3 rajčata velká
4-6 žlutých cherry rajčátek (kvůli barvě)
2 menší cibule
1 malá konzervička rajského protlaku
1-2 stroužky česneku
1 lžíce octa balsamico
sůl
pepř
provensálské koření (směs tymián, rozmarýn, bazalka, oregano, saturejka)
olej
Postup:
1. Nakrájíme cibuli na drobno, česnek na plátky, rajčata nakrájíme na měsíčky a cherry rajčátka na poloviny.
2. Porce masa z kuřecích prsou osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, rajčata a česnek a asi 5 minut dohromady smažíme.
3. Zakápneme octem, přidáme protlak a koření – můžeme volit směs nebo třeba jen jeden nebo dva druhy bylinek. Podle potřeby velmi mírně podlijeme a dusíme, až je maso měkké.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.