Rybí filé a hořčičnou omáčkou
Zkuste rybu aspoň jednou týdně!
Suroviny:
500 g rybího filé
2 lžíce másla
citron
sůl
na omáčku: 100 g majonézy
3 lžíce obyčejné plnotučné hořčice
lžička worcestrové omáčky
zelená petrželka
Postup:
1. Porce filé pokapeme citronem a necháme chvíli odležet. Pak osolíme a opečeme z obou stran na rozehřátém másle. Můžeme volit i dietnější variantu – filé jen dusíme na vodě.
2. Majonézu ochutíme hořčicí a worcesterem, podle chuti můžeme dosolit.
3. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší, filé na talíři přelijeme majonézovou hořčičnou omáčkou a zdobíme zelenou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.