Rybí filé pod peřinkou

Tu peřinku uděláme ze strouhané nivy a výsledek vás příjemně překvapí.

Suroviny:
2 porce rybího filé nebo pangase
2 vejce
70 g nivy
směs koření na ryby nebo vaše oblíbené koření
olej

Postup:

1. Filé necháme rozmrazit, velmi mírně osolíme a podle chuti okořeníme. Se solí opatrně – niva je slaná sama o sobě a kořenící směsi už také obvykle obsahují sůl.

2. Pak opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách, přemístíme do zapékací mísy, přelijeme rozšlehanými vajíčky, posypeme strouhanou nivou a v dobře předehřáté troubě zapečeme.

3. Podáváme s vařenými bramborami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.