Rybí salát
Těch variací bude jako u bramboračky, záleží na dostupných surovinách a individuální chuti. Ryb bychom do jídelníčku rozhodně měli přidat.
Suroviny:
2-3 konzervy tuňáka v oleji nebo vlastní šťávě (může být i jiná, obsah 300 g)
půl salátové okurky
3-4 rajčata
3 papriky
1-2 cibule
1 malá majolka
sůl
Postup:
1. Rajčata, papriky a okurku nakrájíme na drobné kousky, cibuli také nakrájíme na drobno a smícháme.
2. Přidáme rybu i s částí nálevu, majolku, promícháme a podle chuti dosolíme, necháme půlhodinky proležet v chladu. Podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka