Salámová pomazánka
Třeba pro vydatnou svačinu při pobytu na horách.
Suroviny:
400 g jemného salámu – typ Junior nebo liberecké párky apod.
2 nakládané okurky
1 cibule
3 lžičky hořčice
200 g majonézy
1 lžíce oleje
1 lžíce octa
1 lžíce worcestrové omáčky
sladká mletá paprika
sůl
Postup:
1. Salám umeleme na masovém mlýnku (lze i nastrouhat na hrubším struhadle), umeleme i okurky, cibuli drobně nakrájíme a vše smícháme.
2. Majonézu smícháme s hořčicí, octem, olejem, solí, worcesterem a mletou paprikou.
3. Ochucenou majonézu vmícháme do směsi salámu, cibule a okurek, promícháme a mažeme na chleba nebo plátky veky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.