Salát z řapíkatého celeru s tuňákem
Suroviny: 1 svazek řapíkatého celeru, 3 rajčata, 1 vejce, 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, citronová šťáva, sůl, pepř.
Postup: Celer očistit a nakrájet na plátky do mísy, přidat na kousky nakrájená 3 rajčata, 1 vejce vařené natvrdo a nakrájené na kousky, 1 plechovku tuňáka ve vlastní šťávě, dle chuti osolit a opepřit, zakapat šťávou z 1/2 citrónu, promíchat a nechat odležet cca 1/2 hod. v chladu. Podávat s celozrnným pečivem.
Dobrou chuť vám přeje Alena Černá a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.