Segedínský guláš bez smetany

Je to původnější varianta a aspoň trochu spoří kalorie.

Suroviny:
350 g vepřového plecka
350 g libového bůčku
750 g kysaného zelí
2 cibule
1 pálivá paprika
2 stroužky česneku
mletá sladká paprika
sůl
sádlo pod cibuli – asi 2 větší lžíce
případně bílé víno

Postup:

1. Obě cibule nakrájíme a jednu osmahneme na lžíci sádla a na tom opečeme kostky masa. Poprášíme je mletou paprikou, necháme dusit. Podle potřeby mírně podléváme – praví Maďaři používají bílé tokajské víno.

2. Druhou nakrájenou cibuli osmahneme na další lžíci sádla, vložíme překrájené kysané zelí, nakrájenou pálivou papriku a udusíme. Nemáme-li pálivou papriku, doženeme chuť mletou ostrou paprikou.

3. Měkké maso a zelí smícháme v hlubším pekáči, přidáme na plátky nakrájený česnek, zamícháme, podle chuti dosolíme a v rozehřáté troubě zapečeme. Nemělo by se zahušťovat moukou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.