Slané koláčky
Voňavá vzpomínka na dovolenou…
Suroviny:
300 g hladké mouky
200 ml vody
1 lžíce olivového oleje
půl sáčku sušeného droždí
hrst černých oliv
rozmarýn
sůl
Postup:
1. Do mouky zamícháme sušené droždí, přidáme vodu, olej, osolíme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v teple kynout na dvojnásobek objemu – asi hodinu.
2. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 12 kousků, vytvoříme bochánky, naskládáme na pečicí papír na plechu, potřeme slanou vodou, posypeme rozmarýnem a vtlačíme do těsta černé olivy. Necháme ještě 15 minut kynout, znovu přitiskneme olivy a dáme do středně vyhřáté trouby péci.
3. Podáváme k salátům, ke grilovanému masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.