Slepice na cibuli
Přípravu urychlí tlakový hrnec.
Suroviny:
1 slepice
3 cibule
2 lžíce másla nebo sádla
5 kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
Postup:
l. Očištěnou slepici dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do polo měkka. Vypustíme páru, slepici vyndáme z hrnce a rozporcujeme.
2. Tuk z vývaru můžeme sebrat a dát do pekáče, přidáme máslo nebo sádlo, navrstvíme na to kolečka nakrájené cibule, vložíme porce slepice a přidáme koření.
3. Dáme péci, mírně podléváme vývarem. Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu propasírujeme, přecedíme.
4. Podáváme s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím, chutná i s dušenou rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka