Slovenská slavnostní roláda

Masová roláda - Foto: Dáša Kubíková

Masová roládaFoto: Dáša Kubíková

Dá to trochu práce, ale za tu pochvalu od jedlíků to stojí.

Suroviny:
750 g vepřové pečeně (maso mezi kýtou a pleckem)
250 g mletého vepřového masa
4 vejce
strouhanka
1 chlebíčková veka
100 g krupičky
3 lžíce sterilovaného nebo mraženého hrášku
1 kapie
500 g kysaného zelí
100 g uzeného špeku
asi 1 dl smetany
sůl, pepř, 1 cibule 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Hustou nádivku vypracujeme z mletého masa, 2 vajec, strouhanky, soli a pepře. Uděláme z ní váleček a ten zatočíme do plátu masa. 

2. Maso rozřízneme na plát (nebo o to požádáme řezníka), naklepeme a zabalíme do něj nádivku, převážeme potravinářskou nití. V pekáči mírně podlité v troubě pečeme. 

3. Knedlík: veku nakrájíme na kostičky, přidáme 2 vejce, krupičku, hrášek, nakrájenou kápii a v hrnečcích nebo v ubrousku uvaříme. Je-li potřeba, přidáme trošičku mléka. 

4. Špek nakrájíme, rozpečeme, přidáme nakrájenou cibuli, krátce osmahneme, vložíme zelí a udusíme. V závěru přilijeme trochu smetany a dodusíme. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 16.12.2017 08:10 do 10:10; D8 - 47.5km na trase Bílinka - Praha; porouchané vozidlo, zdržení; překážka na vozovce, průjezd se zvýšenou opatrností
  Od 16.12.2017 07:20 do 09:20; D8 - 34.9km na trase Bílinka - Praha; porouchané vozidlo, zdržení; překážka na vozovce, průjezd se zvýšenou opatrností
  Stav vozovky: nebezpečí námrazy, Dobroměřice

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace