Slovenský zelný salát
Anebo si vyberte ovoce podle vaší chuti.
Suroviny:
200 g syrového hlávkového zelí
2 zelené papriky
2-3 cibule (podle velikosti)
ocet
marináda: půl šálku hovězího vývaru
asi deci octa
2 lžíce dobrého oleje
2 lžičky strouhaného křenu
2 lžičky sekaného kopru
sůl
trošku cukru
Postup:
1. Zelí bez košťálu, papriky a cibule nakrájíme na proužky a na sítu ponoříme na chvilku do vroucí octové vody. Pak vyndáme a necháme dobře okapat.
2. Připravíme marinádu ze všech surovin, a když zelenina vystydne, přelijeme ji marinádou, promícháme, přendáme do skleněné nebo porcelánové mísy, stlačíme, zakryjeme a dáme na 1-2 hodiny proležet do ledničky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.