Teplé škvarky

Teplé škvarky - Foto: Stanislava Brádlová

Teplé škvarkyFoto: Stanislava Brádlová

Samozřejmě je můžete jíst i studené!

Suroviny:
sádlo
sůl
voda
případně 1 lžíce bílého vína 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Sádlo nakrájíme na stejně velké kostičky, aby se stejnoměrně škvařily. 

2. Vložíme nejlépe do litinového nebo silnostěnného smaltovaného kastrolu, krátce osmahneme, pak mírně podlijeme vodou, trochu osolíme a trpělivě škvaříme, občas zamícháme. 

3. Voda se posléze odpaří, škvarky už se škvaří jen v tuku, kterého přibývá. V závěru můžeme (ale nemusíme) přikápnout bílého vína a doškvaříme. 

4. Škvaříme pěkně do jemně zlatava – počítáme s tím, že škvarky pak ještě chvíli docházejí, i když oheň vypneme. Měly by na skus trochu chrupnout, ale vnitřek by měl být měkký. 

5. Když je sádlo ještě teplé a tekuté, vyndáme děrovanou naběračkou škvarky do misky a podáváme s čerstvým chlebem. Sádlo slijeme do skleniček a uložíme v chladu, škvarky můžeme jíst i za studena nebo z nich udělat pomazánku. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 21.2.2018 11:10 do 13:15; 13 - 88.1-88.2km na trase Most - Teplice u obce Bílina okres Teplice; nehoda; DN, 2xOA, bez zranění
  Od 21.2.2018 10:30 do 12:35; na silnici 26221 v obci Heřmanov okres Děčín; nehoda; DN-traktor a OA, bez zranění, nic nevytéká, komunikace průjezdná
  Od 21.2.2018 10:30 do 12:35; na silnici v obci Lovosice okres Litoměřice; nehoda; dodávka + OA, bez zranění

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace