Tlustí vrabci
Nebojte, nebudeme péct opravdové vrabce, ostatně jejich průměrná váha je 30 g, takže to nejsou žádní tlouštíci.
Suroviny:
500 g bůčku
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
kmín
Postup:
1. Bůček nakrájíme na kostky – „vrabce“.
2. Do pekáče nebo zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a promícháme.
3. Mírně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby péci. Pečeme doměkka, v průběhu pečení seškrábneme napečené okraje do vypečené šťávy.
4. Podáváme klasicky se zelím a knedlíkem nebo s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem a vyzkoušejte třeba i variantu s pohankou (vaří se stejně jako rýže).
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.