Tlustí vrabci

Nebojte, nebudeme péct opravdové vrabce, ostatně jejich průměrná váha je 30 g, takže to nejsou žádní tlouštíci.

Suroviny:
500 g bůčku
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
kmín

Postup:

1. Bůček nakrájíme na kostky – „vrabce“.

2. Do pekáče nebo zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a promícháme.

3. Mírně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby péci. Pečeme doměkka, v průběhu pečení seškrábneme napečené okraje do vypečené šťávy.

4. Podáváme klasicky se zelím a knedlíkem nebo s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem a vyzkoušejte třeba i variantu s pohankou (vaří se stejně jako rýže).

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.