Vajíčková polévka
Nikoli pomazánka, ale opravdu polévka a může to být dobrá inspirace pro zužitkování vykoledovaných velikonočních vajec.
Suroviny:
2-3 vejce
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl
zelená petrželka
1,5 l vody
Postup:
1. Vejce uvaříme natvrdo.
2. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku.
3. Do jíšky vmícháme rozdrobené vařené žloutky, zalijeme vodou, osolíme nebo použijeme bujonovou kostku a přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu.
4. Vaříme – stačí 15 minut, jen aby zelenina změkla.
5. Porce na talíři zdobíme drobně nakrájenými vařenými bílky a zelenou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.