Vepřové krokety
Suroviny: Půl kg bůčku, 300 g strouhaného sýra (ementál, cihla), 3 hrsti strouhanky, sůl, pepř, mléko, vejce a strouhanka na obalení, tuk na pánev.
Postup: Smícháme mleté maso se sýrem, přidáme strouhanku, sůl, pepř, podle potřeby naředíme mlékem. Zpracujeme v šišku o průměru asi 6 cm, dáme do lednice a druhý den z ní krájíme kolečka silná 1 a půl cm, namáčíme v rozšlehaném vajíčku, obalíme ve strouhance a smažíme v rozehřátém tuku. Je to výborné s bramborovou kaší.
Dobrou chuť vám přeje Marie Vořechovská a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.