Vepřové na cibuli
Nejen pro guláš platí poměr masa a cibule 1:1, vyzkoušejte i vepřové na cibuli.
Suroviny:
500 g plecka nebo krkovice
5 cibulí
sůl
kmín
olej nebo sádlo
Postup:
1. Oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka a dáme na rozehřátý tuk jen zpěnit.
2. Maso nakrájíme na kostky a zprudka ho ze všech stran opečeme na rozehřátém tuku s cibulí. Teprve pak osolíme a přidáme kmín, podle potřeby podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřichytilo. Šťávu raději nezahušťujeme, cibule se o to postará.
3. Podáváme s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.