Vepřové na houbách

Klasika, která nezklame.

Suroviny:
200 g syrového hlávkového zelí
2 zelené papriky
2-3 cibule (podle velikosti)
ocet
marináda: půl šálku hovězího vývaru
asi deci octa
2 lžíce dobrého oleje
2 lžičky strouhaného křenu
2 lžičky sekaného kopru
sůl
trošku cukru

Postup:

1. Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou.

2. Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme.

3. Na sádle zpěníme cibuli, odhrneme ji stranou a na rozpáleném tuku opečeme plátky masa z obou stran.

4. Přidáme namočené houby i s vodou, přikryjeme a dusíme do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo, pokud je potřeba, přilijeme trochu horké vody.

5. Kdo má rád šťávu jemnější, může v závěru přidat šálek smetany na vaření nebo šlehačky a nechat ještě povařit.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.