Vepřový přírodní řízek se sýrovou omáčkou

Vepřový přírodní řízek a těstoviny s omáčkou - Foto: Stanislava Brádlová

Vepřový přírodní řízek a těstoviny s omáčkouFoto: Stanislava Brádlová

Čas ušetřený při přípravě masa věnujte omáčce.

Suroviny:
4 plátky z vepřového plecka
sůl
pepř
hladká mouka
tuk na opečení
na omáčku:
200 g nivy nebo jiného sýra, případně kousek taveného sýra
150 ml mléka
případně pepř, bylinky, ořechy 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, mírně poprášíme hladkou moukou a na rozehřátém tuku po obou stranách opečeme, mírně podlijeme a dodusíme do měkka. 

2. Do hrnce dáme mléko, do něj na kostičky nakrájený sýr, můžeme přidat i sýr tavený a za stálého míchání necháme rozpustit. Podle chuti můžeme mírně opepřit nebo přidat zelené bylinky nebo sekaná ořechová jádra. Omáčka by měla být jemně krémovitá. 

3. Podáváme s těstovinami. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Srážky, Povětrnostní podmínky: přeháňkysilný vítr, D8-88,7
  Srážky, Povětrnostní podmínky: přeháňkysilný vítr, D8-88,5
  ulice Anglická, Teplice, okr. Teplice, oprava povrchu vozovky, zúžení vozovky na jeden jízdní pruh, Od 23.10.2017 10:00 Do 31.10.2017 23:59, Částečná uzavírka provozu na místních komunikacích v Teplicích ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace