Vydatná drožďová pomazánka
S takovou svačinou vás na výletě hlad nezaskočí.
Suroviny:
200 g měkkého salámu
4 vejce
1 cibule
2 sterilované okurky
1-2 kostky droždí
3 lžíce oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
strouhanka
sůl
pepř
Postup:
1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, rozdrobíme na ni droždí a necháme ho za stálého míchání rozpustit, pak přidáme drobně nakrájený salám a přilijeme 2-3 sklenky vody. Necháme povařit.
2. Po asi dvou minutách přisypáváme strouhanku – s citem, pomazánka totiž po vychladnutí zhoustne.
3. Nakonec vmícháme vejce, necháme je srazit a odstavíme z ohně.
4. Přidáme nahrubo nastrouhané nakládané okurky, hořčici, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a necháme zcela vystydnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka