Vaříme se Slávkou17. července  2017 v 11:00  

Zapečený květák

Zapečený květák se sýrem, to je pochoutka (ilustrační foto) - Foto: Fotobanka Pixabay

Zapečený květák se sýrem, to je pochoutka (ilustrační foto)Foto: Fotobanka Pixabay

Nemusí to být vždycky jen květák jako mozeček nebo řízeček!

Suroviny:
1 květák
150-200 g uzeného masa nebo šunky
100 g eidamu
4 rajčata
400-500 g bílého jogurtu
2 vajíčka
1 menší pórek
muškátový květ
sůl
máslo a strouhanka do pekáčku 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, ocedíme a rozebereme na růžičky. 

2. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. 

3. Do pekáčku naskládáme květákové růžičky, pokryjeme nakrájeným pórkem, nakrájeným uzeným masem a kolečky rajčat. 

4. Jogurt rozšleháme s vejci, vmícháme nastrouhaný sýr, muškátový květ a přelijeme tím suroviny v pekáčku. Zapečeme, za 15-20 minut by mělo být hotovo. 

Čtěte také: Anglické květákové kuře

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  silnice III/2538,Bílina - Kaňkov (okres Most), uzavřeno, sportovní akce, Od 22.09.2017 13:00 Do 23.09.2017 18:00, Zvláštní užívání komunikace za účelem pořádání automobilových závodů do vrchu - Krušnohorský ...
  ulice Varšavská, Raisova, Ústí nad Labem-Střekov, Ústí nad Labem, uzavřeno, Od 23.09.2017 13:00 Do 23.09.2017 20:00, Úplná uzavírka místní komunikace v ul. Raisova (vozovka, chodník) v úseku od křižovatky ...
  silnice III/25851, Malá Veleň, okr. Děčín, uzavřeno, stavební práce, Od 23.09.2017 08:00 Do 23.09.2017 17:00, Zvláštní užívání a úplnou uzavírkou silnice č. III/25851 v Malé Veleni u mostu přes železniční ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace