Zapečený květák

Nemusí to být vždycky jen květák jako mozeček nebo řízeček!

Suroviny:
1 květák
150-200 g uzeného masa nebo šunky
100 g eidamu
4 rajčata
400-500 g bílého jogurtu
2 vajíčka
1 menší pórek
muškátový květ
sůl
máslo a strouhanka do pekáčku

Postup:

1. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, ocedíme a rozebereme na růžičky.

2. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

3. Do pekáčku naskládáme květákové růžičky, pokryjeme nakrájeným pórkem, nakrájeným uzeným masem a kolečky rajčat.

4. Jogurt rozšleháme s vejci, vmícháme nastrouhaný sýr, muškátový květ a přelijeme tím suroviny v pekáčku. Zapečeme, za 15-20 minut by mělo být hotovo.

Čtěte také