Vaříme se Slávkou13. listopadu  2017 v 10:30  

Zapečený lilek

Zapečený lilek - Foto: Stanislava Brádlová

Zapečený lilekFoto: Stanislava Brádlová

Výlet do italské kuchyně vždycky stojí za to.

Suroviny:
1 lilek nebo 2 menší
200 g mozzarelly
3 rajčata
1 menší cibule
rozmarýn
sůl
olivový olej
případně česnek 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Lilek rozřízneme na délku a lžičkou vyndáme dužinu, kterou rozkrájíme na kousky. 

2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousky lilku a nakrájená rajčata, okořeníme solí, rozmarýnem, případně i prolisovaným česnekem a udusíme. 

3. Takto připravenou náplň dáme do vydlabaných půlek lilku, poklademe plátky mozzarelly a na pečicím papíru na plechu zapékáme v rozehřáté troubě asi 15-20 minut. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Stav vozovky: náledí, Dobroměřice
  Stav vozovky: náledí, Panenský Týnec
  Srážky: sněžení, Paška Pole

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace