Zapečený lilek
Výlet do italské kuchyně vždycky stojí za to.
Suroviny:
1 lilek nebo 2 menší
200 g mozzarelly
3 rajčata
1 menší cibule
rozmarýn
sůl
olivový olej
případně česnek
Postup:
1. Lilek rozřízneme na délku a lžičkou vyndáme dužinu, kterou rozkrájíme na kousky.
2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousky lilku a nakrájená rajčata, okořeníme solí, rozmarýnem, případně i prolisovaným česnekem a udusíme.
3. Takto připravenou náplň dáme do vydlabaných půlek lilku, poklademe plátky mozzarelly a na pečicím papíru na plechu zapékáme v rozehřáté troubě asi 15-20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka