Jubilující Český Krumlov opět se SOČRem

1. červen 2016

25. ročník MHF Český Krumlov zahájí 16. července operní galakoncert hvězdného Juana Diega Flóreze.

V Pivovarské zahradě ho doprovodí naši rozhlasoví symfonikové coby rezidenční těleso festivalu a americký dirigent Christopher Franklin.

Ačkoli je Juan Diego Flórez proslulý zejména svou interpretací děl Rossiniho, Donizettiho či Belliniho, v Českém Krumlově přednese jiný repertoár. Většina první části večera je vyhrazena pro Mozarta, zazní v ní také hudba z odkazu Francouzů Gounoda a Masseneta.

Po přestávce pak peruánský tenorista zamíří do světa zarzuel, hudebně-dramatických útvarů, španělské obdoby operet. Lidovou kulturou prodchnuté melodie vystřídá ve finále hudba Giuseppa Verdiho.

Čtěte také

Vedle tohoto čestného úkolu bude SOČR s dirigentem Petrem Vronským rovněž protagonistou závěrečného koncertu. V sobotu 6. srpna se odehraje opět pod širým nebem v Pivovarské zahradě a na programu má populární kantátu Carmina Burana od Carla Orffa za spoluúčasti Kühnova smíšeného i dětského sboru. Sóla zazpívají sopranistka Natalia Roman, kontratenorista Roger Isaacs a barytonista Audun Iversen.

MHF Český Krumlov si díky poutavé dramaturgii i účasti světově proslulých interpretů (tenoristé Jonas Kaufmann, José Cura, barytonista Dmitri Hvorostovsky, sopranistka Renée Fleming, mezzosopranistka Elina Garanča a zejména legenda operního světa Plácido Domingo) vydobyl přední místo mezi festivaly klasické hudby. SOČR je jeho rezidenčním orchestrem od roku 2008.

Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu