Dílo Bohuslava Martinů na novém CD SOČRu

27. duben 2016

Na posledním koncertu z cyklu „Nové horizonty“ v této sezoně pokřtili rozhlasoví symfonikové CD komplet, jehož vydání završilo významný a mimořádně rozsáhlý nahrávací projekt.

Už od počátku roku 2015 ho orchestr realizoval ve spolupráci s Nadací a Institutem Bohuslava Martinů. Přináší veškeré skladby pro klavír a orchestr, jež rodák z Poličky zkomponoval, a to v interpretaci našich špičkových klavíristů.

Mezi únorem 2015 a lednem 2015 se nad klaviaturou vystřídali Igor Ardašev, Ivo Kahánek, Martin Kasík, Karel Košárek, Václav Mácha, Miroslav Sekera, Adam Skoumal a Daniel Wiesner. Vedle pěti sólových koncertů byly zaznamenány i Concertino a Koncert pro dva klavíry a orchestr. Dirigent byl jediný – s prestižním úkolem se SOČR obrátil na Tomáše Braunera, svého hlavního hostujícího dirigenta.

Reprezentativní trojCD vyšlo v edici společnosti Radioservis a skýtá možnost vychutnat si pestrou stylovou i výrazovou paletu děl Bohuslava Martinů pro klavír, autorovo kompoziční mistrovství a v neposlední řadě i jedinečné umění českých hudebníků.

Nakupujte ZDE

Martinů Klavírní koncerty
Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu