SOČR se na novém albu objeví v syntéze se současnou elektronikou

31. květen 2018

V červnu 2018 vyjde u prestižního labelu Mercury KX (Decca Classics/Universal) konceptuální album A Portrait Of John Doe, které společně připravili Tomáš Dvořák (Floex) s britským skladatelem a producentem Tomem Hodgem.

V červnu 2016 se uskutečnilo studiové natáčení orchestrální části, kompletní nahrávka vznikla v září loňského roku při živých koncertech ve Studiu 1 Českého rozhlasu a v součinnosti s rozhlasovými symfoniky.

Nahrávka A Portrait Of John Doe (volně přeloženo Portrét Jana Nováka) odkazuje ke každodenním okamžikům našeho života jako protiváze neutuchající honby za výkonem, aktivitou a jedinečností. Není portrétem někoho konkrétního, zároveň je portrétem kohokoli. Hudebně ztvárňuje příběh obyčejného člověka ve světě, který se nachází v napjatém očekávání 4. průmyslové revoluce. Hrdina alba – onen John Doe alias Jan Novák – čelí výzvám s humorem, nadsázkou a vnitřní imaginací.

Floex a Tom Hodge

Ze spolupráce Symfonického orchestru Českého rozhlasu a zásadních osobností současné elektronické scény vzešlo album, kde se klasická hudba a avantgardní elektronika míchá do jedinečného organického universa.

Zmíněné zářijové koncerty se uskutečnily ve složení Floex – klarinet a midimarimba, Tom Hodge – piano, Kim Sheehan – zpěv, Chris Warner – klávesy a basa, Jakub Tengler – bicí a čtyřicet členů SOČRu pod vedením Marka Ivanoviće.

autor: SOČR
Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu