Za hranice klasiky – 28. července v Českém Krumlově

23. červenec 2012

Že rozhlasoví symfonikové umějí se ctí přednést i hudbu mimoklasických žánrů dokazují víceméně pravidelně. Další příležitostí k potvrzení jejich muzikantské otevřenosti bude 28. červencový večer, kdy vystoupí v Českém Krumlově v Pivovarské zahradě společně s Kühnovým dětským i smíšeným sborem a dirigentem Tolgou Kashifem.

Ten je zároveň autorem vokálně symfonické pocty věhlasné rockové kapele, The Queen Symphony, šestivěté skladby vystavěné na dvanácti melodiích z písní legendárního seskupení. Rozpoznáte mezi nimi například "Bohemian Rhapsody", „Radio Ga Ga“, „The Show Must Go On“, "We Will Rock You", "We Are the Champions" nebo "Who Wants to Live Forever".

Tolga Kashif svou skladbu poprvé veřejně provedl s Královským filharmonickým orchestrem v roce 2002 v Royal Festival Hall v Londýně a dočkal se nadšeného přijetí u publika, kritiky i zbylých členů skupiny Queen. Kromě nominace na The Classic BRIT Awards se jeho novoromanticky laděná suita těší rovněž dramaturgickému zájmu pořadatelů z celého světa a opakovaně se objevuje na programech významných koncertních sálů, operních domů i prestižních festivalů.

Účinkují
Kühnův dětský sbor, sbormistr Jiří Chvála
Kühnův smíšený sbor, sbormistr Marek Vorlíček
Symfonický orchestr Českého rozhlasu, rezidenční orchestr festivalu
Tolga Kashif, dirigent

Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu