Na Sokolovsku zmizel v řece šestiletý chlapec

Hasiči v Kraslicích na Sokolovsku od včerejšího večera hledají šestiletého chlapce, který zřejmě při hře spadl do rozvodněné říčky Svatavy. Pátrání zatím bylo neúspěšné, pokračovat má po dnešní osmé hodině. Zatím se podařilo nalézt v řece pouze část chlapcova oděvu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči projíždějí na člunu

Hasiči projíždějí na člunu | Zdroj: ČTK

Podle informací hasičů si chlapec zřejmě hrál s kamarády na schovávanou v místě, kde do Svatavy vtéká Kamenný potok. Pak zmizel.

Na záchranáře se obrátila chlapcova matka v 18:40. Do půlnoci po školákovi neúspěšně pátraly čtyři hasičské jednotky. Zatím našly jen část chlapcova oděvu.

Ačkoli na Svatavě platí jen první povodňový stupeň a hladina postupně klesá, jde o horskou říčku, která je v době tání sněhu prudká a divoká.

O víkendu na ní už jednou hasiči zasahovali. Pomáhali vodákům, kteří se rozhodli rozbouřenou Svatavu sjet na raftu. Člun se sedmi lidmi se ale převrátil a vodáci museli asi dvě hodiny čekat, než je hasiči vyprostí.

Pokud by se potvrdilo, že chlapec v říčce utonul, šlo by o druhé dítě, jehož život si vyžádaly současné záplavy. V úterý se utopil pětiletý chlapec v Boňově na Třebíčsku, když spadl na zahradě do vpusti. Celkem si záplavy podle dostupných informací dosud vyžádaly sedm životů.

Naděžda Hávová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme