Při rozhodování o těžbě dá vláda na názor lidí

Vláda bude při rozhodování o prolomení územních limitů těžby uhlí na Mostecku respektovat stanovisko občanů Ústeckého kraje. V tomto duchu odpoví předseda vlády na veřejný dopis, ve kterém se v prosinci připojil k odpůrcům prolomení limitů exprezident Václav Havel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

povrchový důl

povrchový důl

Premiér připustil, že projde-li v parlamentu návrh zákona o krajském referendu, bude se o této otázce rozhodovat přímo v referendu. "Podstata toho stanoviska je v tom, že je to věcí samosprávných orgánů v Ústeckém kraji," řekl premiér.

Také ministr průmyslu a obchodu Milan Urban řekl, že vláda bude respektovat rozhodnutí občanů Ústeckého kraje a toto rozhodnutí bude pro vládu určující. "V tuto chvíli nebude předkládán ani projednáván materiál, který by posouval limity nebo odpisoval zásoby hnědého uhlí," dodal ministr.

Ondřej Černý, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme