V Praze platí stále druhý stupeň

Až do odvolání platí v Praze druhý povodňový stupeň. Vyhlášení třetího - tedy stavu ohrožení - večer projedná pražská povodňová komise. V takovém případě by museli být evakuováni obyvatelé dvou stovek domů. Magistrát by také uzavřel některé stanice metra. Hladinu Vltavy totiž zvýší plánované upouštění orlické přehrady, která se zaplňuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

muže zajímá situace na Vltavě

muže zajímá situace na Vltavě | Foto: Marián Vojtek

Podle pražského primátora Pavla Béma by v Orlíku měla zůstat volná kapacita pro případ dalších srážek: "Tento zásobní prostor je vyčerpatelný. A pokud by dlouhodobé předpovědi předpokládají velké srážky, tak si nemůžeme dovolit vyčerpat retenční prostor na 100 procent."

Podle ředitelky závodu dolního povodí Vltavy Blanky Brožkové sice hladina v Praze mírně stoupne, neměla by se ale opakovat situace z roku 2002, kdy Berounka, Sázava a Vltava kulminovaly zároveň.

Metropole dnes v noci zažila i jednu mimořádnou událost - městská policie hodinu po půlnoci přistihla dva muže, kteří se pokusili na Janáčkově nábřeží v Praze 5 rozebrat protipovodňové zábrany. Jednoho z nich ve věku 23 let strážníci zadrželi. Město bude požadovat exemplární potrestání, protože čin považuje za naplnění trestného činu obecného ohrožení.

Milan Kopp, Václava Vařeková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme