Bilance 2016

5. květen 2016

Dámy a pánové, vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás společně s Českým rozhlasem pozvali na přehlídku rozhlasových literárních a dramatických pořadů Bilance 2016, která je otevřeným diskusním fórem a místem setkávání rozhlasových tvůrců (autorů, dramaturgů, redaktorů, režisérů, mistrů zvuku, autorů zvukového designu, rozhlasových teoretiků, studentů apod.).

Přehlídka proběhne od úterý 31. května do čtvrtka 2. června 2016 v konferenčním hotelu LUNA v Koutech u Ledče nad Sázavou. (Původní termín 7. – 9. června nebylo z provozních důvodů možné realizovat.) Doprava od budovy Českého rozhlasu do místa konání přehlídky je zajištěna. Na programu budou poslechy aktuální literární a dramatické produkce a rozpravy o nich. Využijte příležitosti k poslechu a diskusi o pořadech věnovaných programovým prioritám roku 2015 a 2016 (Hrdina.cz, Karel IV., Americký rok na Vltavě, Shakespeare, Cervantes), ale také o nových a nevyzkoušených zadáních, uvítáme pořady pro děti a mládež, literaturu i drama, experimenty i klasiku.

V příloze tohoto dopisu najdete účastnickou přihlášku a přihlášku pořadu, který byste chtěli na BILANCI prezentovat. Od každého přihlášeného tvůrčího pracovníka bude přijat jeden pořad (je jedno, je-li jím autor, dramaturg, interpret, režisér nebo zvukový designér). Program bude sestaven tak, aby ukázal nejrůznější formáty a přístupy k tématu i zpracování. Přehlídka je nesoutěžní.

Abychom mohli spolehlivě zajistit dobrou kvalitu poslechu, je třeba spolu s přihláškou dodat buď nosič se zvukem ve formátu wav (44,100 KHz 16 bit) nebo číslo, pod kterým je pořad uložen (Dalet, DigiFonotéka). Věnujte, prosím, pozornost těmto parametrům.

Termín pro odevzdání přihlášek je 22. května 2016. Přihlášky, prosím, zasílejte pouze v elektronické podobě (formát Word) na adresu: marcela.benesova@rozhlas.cz (telefon 221 553 319). S pí. Benešovou laskavě vyřizujte veškeré otázky ohledně účasti, ubytování, stravování ap. Pořadatelé si vyhrazují právo zastavit přijímání přihlášek po vyčerpání kapacity přehlídky.


Těšíme se na setkání s Vámi.

MgA. Michal Bureš
předseda
Alena Zemančíková
místopředsedkyně

Spustit audio