Byli jste u toho? Představili jsme dva multimediální projekty ČRo

28. březen 2018

Ostrov Olomouc a Severočeské rozhledny. To jsou dva multimediální speciály regionálních studií Českého rozhlasu, které Sdružení pro rozhlasovou tvorbu představilo na festivalu Prix Bohemia Radio 2018 v Olomouci. Užijte si virtuální výhledy i výpravu spolu s námi.

V jedinečné atmosféře Kaple Božího Těla mohli posluchači proniknout do zákulisí práce tvůrců, kteří se podíleli na vzniku projektu Ostrov Olomouc. Tento interaktivní web představuje zajímavá místa ve městě. Ke každému z nich postupně přibývají audio seriály původní slovesné tvorby, které olomoucké studio vysílá ve svých víkendových literárních pořadech.

Ostrov Olomouc v Kapli Božího Těla

Druhý projekt Severočeské rozhledny vzniká ve studiu v Ústí nad Labem. Zajímavé stavby prezentuje nejen v rozhlasovém seriálu, ale i ve video reportážích a na speciální webové stránce. Návštěvníci prezentace se tak dozvěděli, jak se natáčejí reportáže určené současně pro rozhlas i pro video.

Děkujeme všem zúčastněným, že s ochotou a elánem představili svou práci a těšíme se na dalším ročníku festivalu Prix Bohemia Radio na viděnou.

Spustit audio