Přehlídka rozhlasové nadílky - Bilance 2018

13. květen 2018

Dámy a pánové, dovolte nám, abychom Vás společně s Českým rozhlasem pozvali na přehlídku rozhlasových literárních a dramatických pořadů BILANCE 2018, která je otevřeným diskusním fórem a místem setkávání rozhlasových tvůrců (autorů, dramaturgů, redaktorů, režisérů, mistrů zvuku, autorů zvukového designu, rozhlasových teoretiků, studentů apod.). Koná se s podporou Státního fondu kultury České republiky a Syndikátu novinářů.

Přehlídka proběhne od úterý 5. do čtvrtka 7. června 2018 v konferenčním hotelu LUNA v Koutech u Ledče nad Sázavou. Doprava od budovy Českého rozhlasu do místa konání přehlídky je zajištěna. Na programu budou poslechy aktuální literární a dramatické produkce a rozpravy o nich. Využijte příležitosti k poslechu a diskusi o pořadech věnovaných novým programovým řadám a tématům 2017 a 2018 na celoplošných stanicích i v regionech. Bilance je také příležitostí diskutovat o nevyzkoušených zadáních, o pořadech na pomezí žánrů, uvítáme pořady pro děti a mládež, literaturu i drama, experimenty i klasiku.

V příloze tohoto dopisu najdete účastnickou přihlášku a přihlášku pořadu, který byste chtěli na BILANCI prezentovat. Od každého přihlášeného tvůrčího pracovníka bude přijat jeden pořad (je jedno, je-li jím autor, dramaturg, interpret, režisér nebo zvukový designér). Program bude sestaven tak, aby ukázal nejrůznější formáty a přístupy k tématu i zpracování. Přehlídka je nesoutěžní.

Abychom mohli spolehlivě zajistit dobrou kvalitu poslechu, je třeba spolu s přihláškou dodat buď nosič se zvukem ve formátu wav (44,100 KHz 16 bit) nebo číslo, pod kterým je pořad uložen (Dalet, DigiFonotéka). Věnujte, prosím, pozornost těmto parametrům.

Termín pro odevzdání přihlášek je 27. května 2018. Přihlášky, prosím, zasílejte pouze v elektronické podobě (formát Word) na adresu: marcela.benesova@rozhlas.cz (telefon 221 553 319). S pí. Benešovou laskavě vyřizujte veškeré otázky ohledně účasti, ubytování, stravování ap. Pořadatelé si vyhrazují právo zastavit přijímání přihlášek po vyčerpání kapacity přehlídky.

Těšíme se na setkání s Vámi.

Spustit audio