Pavel Vítek je novým moderátorem Českého rozhlasu

5. leden 2017

Mezi moderátory Českého rozhlasu přibylo další známé jméno. Zpěvák Pavel Vítek má od ledna na stanici Český rozhlas Region Střední Čechy svůj vlastní pořad Tady to znám. První díl uslyší posluchači tuto sobotu (7. ledna) po 13. hodině.

Pavel Vítek si bude zvát hosty, kteří mají silnou vazbu na konkrétní místa ve středních Čechách. „Je to nový typ pořadu, který v českém éteru není – vlastně takový hvězdný cestopis. Do našeho vysílání přinese netradiční pohledy na středočeská místa, ke kterým mají známé osobnosti silný vztah. Součástí pořadu bude také autentická reportáž z daného místa. A na našem webu doplníme i unikátní fotografie,“ říká ředitel Českého rozhlasu Region Střední Čechy Tomáš Pancíř.

„Já sám jsem už roky hrdým Středočechem. Karlštejn, kde žiju, jsem si opravdu zamiloval, a o to víc mě baví mluvit s kolegy o místech, která přirostla k srdci jim,“ vysvětluje Vítek, proč nabídku moderovat vlastní talk show přijal bez váhání.

Mezi prvními hosty budou třeba zpěvačka Jitka Zelenková, herec a režisér Václav Knop nebo moderátorka Tereza Pergnerová.

Pořad vzniká v karlínském rozhlasovém studiu, kde jsou slavní herci a zpěváci jako doma. Řada z nich tu za svoji kariéru natáčela rozhlasové hry, mnozí zpěváci a zpěvačky tu zase nahrávali písničky ve slavném studiu A.

Pavel Vítek

„Pořad Tady to znám budeme vysílat vždy v premiéře v sobotu od 13 hodin a v repríze v neděli od 9 hodin,“ upřesňuje programový šéf Českého rozhlasu Region Střední Čechy Pavel Kozler.

Pavel Vítek už s rádiem zkušenosti má. V 90. letech patřil mezi populární moderátory soukromé stanice Frekvence 1. „Tušil jsem, že bych se do rozhlasového studia chtěl jednou vrátit. Jakmile k tomu člověk jednou přičichne, je to láska na celý život,“ doplnil zpěvák, který se v posledních letech věnuje hlavně muzikálovým rolím. Loni v létě účinkoval třeba v novém ztvárnění Noci na Karlštejně, kterou se svými kolegy hrál přímo na nádvoří Karlštejna. Po loňském úspěchu se bude představení opakovat i letos v létě. V polovině února se pak rodák z Olomouce představí jako profesor Abronsius v muzikálu Ples upírů.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.