Region na cestách dorazil do Neveklova. A přivezl bohatý program

20. červenec 2017

Druhá zastávka letního putování po středních Čechách proběhla ve čtvrtek 20. července v Neveklově. Návštěvníci si na náměstí Jana Heřmana užili nejenom koncerty oblíbených interpretů, ale také řadu doprovodných aktivit. Celým odpolednem provázel moderátor Patrik Rozehnal.

Z hudebního programu nejprve zaujal dětský pěvecký sbor ZŠ Jana Kubelíka. Po něm už na pódiu zazpíval Marek Ženkl, kterého vystřídala Jana Chládková. A následně vystoupil Marcel Zmožek s repertoárem, který můžete znát i z vysílání Českého rozhlasu Region.

Kdo měl zájem, mohl si nechat zahrát oblíbenou skladbu v rámci živého vstupu do Písniček na přání. Zvídavým pohledům neuniklo ani vybavení sboru dobrovolných hasičů Neveklov. A samozřejmě se také soutěžilo o lákavé ceny.

Pokud byste s námi chtěli také strávit příjemné odpoledne, máte šanci. Už ve čtvrtek 27. července vyrazí Region na cestách do Zdic. Těšíme se na vás!

Kompletní přehled letních zastávek Regionu na cestách naleznete zde.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.