Region na cestách zakončil putování v Bělé pod Bezdězem

24. srpen 2017

V pořádí sedmou a poslední zastávkou v rámci letního putování po středních Čechách se ve čtvrtek 24. srpna stala Bělá pod Bezdězem. Návštěvníci si na Masarykově náměstí poslechli nejenom koncerty oblíbených interpretů, ale také si mohli vyzkoušet řadu doprovodných aktivit. Celým odpolednem provázel moderátor Patrik Rozehnal.

Na pódiu se nejprve objevill Marek Ženkl, po kterém návštěvníky potěšila oblíbenými skladbami Jana Chládková. Po hudební stránce zakončil odpolední program koncert Marcela Zmožka. Zazpíval své osvědčené hity, které můžete znát také z vysílání Českého rozhlasu Region.

Kdo měl zájem, mohl od přítomných interpretů získat podpis nebo poslat vzkaz svým blízkým v rámci živého vstupu do Písniček na přání. A zvídavým pohledům neunikla ani expozice klubu sportovního šermu. Vyzkoušet jste si mohli potřebné náčinní, nebo alespoň okouknout praktickou ukázku. Děti si navíc mohly zaskákat v nafukovacím hradu.

Děkujeme všem za účast nejenom v Bělé pod Bezdězem, ale také na šesti předchozích zastávkách. Budeme moc rádi, pokud za námi dorazíte do Poděbrad, kde budeme v sobotu 2. září znovu slavit narozeniny Regionu. Na koho se můžete těšit, zjistíte zde.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.