Seznamte se s kandidáty pro krajské a senátní volby

5. září 2016

Před říjnovými krajskými volbami a volbami do Senátu vám nabízíme rozsáhlý informační servis. Postupně ve vysílání představujeme lídry kandidátek do středočeského krajského zastupitelstva a prostor dostávají také všichni kandidáti do Senátu ve středočeských a pražských volebních obvodech.

Podmínky pro všechny kandidáty jsou úplně stejné – všichni dostali stejné otázky, mohli se na ně připravit a museli se vejít s odpovědí do stanoveného časového limitu. Ve vysílání se tyto rozhovory objevují postupně, pořadí určil los, na který dohlížel notář.

Lídři pro krajské volby ve Středočeském kraji dostávají ve vysílání prostor od 6. září do 4. října každý všední den po 14. hodině. V krátkých rozhovorech přibližují například své představy o tom, jak by chtěli řešit dopravu ze středních Čech do Prahy nebo jaký mají názor na vytvoření Národního parku Křivoklátsko.

Kandidáty do Senátu z obvodů Beroun, Mělník, Kutná Hora, Jičín (který zasahuje také na Nymbursko) a Praha 6, 10 a 11 představujeme také formou rozhovorů. Jednotliví uchazeči o senátorské křeslo odpovídají například na to, jak by chtěli zvýšit důvěryhodnost Senátu nebo co je podle nich největším problémem obvodu, ve kterém usilují o zvolení. Vizitky senátních kandidátů můžete slyšet na Regionu od 5. září do 4. října každý všední den krátce před 16. a 18. hodinou. Před druhým kolem senátních voleb pak nabídneme duely kandidátů, kteří v uvedených obvodech získají největší důvěru voličů.

Předvolební vysílání Českého rozhlasu Region přinese také předvolební debaty. Od 23. do 30. září se v sérii pěti živě vysílaných hodinových diskusí přestaví jednotliví lídři pro středočeské krajské volby. Ve vysílání budou mít prostor ve všedních dnech vždy po 18. hodině.

Aktuální zpravodajský servis nebude chybět ani v průběhu voleb v pátek 7. a v sobotu 8. října. Dění ve Středočeském kraji budou mapovat naši zpravodajové, kteří průběžně nabídnou živé vstupy do vysílání. Po uzavření volebních místností začne speciální vysílání Odpoledního Regionu s informacemi o průběžných a následně i konečných výsledcích krajských a prvního kola senátních voleb, včetně prvních ohlasů vítězů i poražených.

Podrobný přehled vysílání najdete zde...

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.