Oprava mostů na silnici R7 skončila o půl roku dřív

18. listopad 2014

Řidiči na silnici R7 mohou od dnešního poledne jezdit po opravených mostech u Stehelčevsi a Knovíze na Kladensku v obou směrech. Jejich oprava začala loni, protože se uvnitř konstrukce tvořily dutiny, ve kterých kondenzovala vodní pára, která konstrukci narušovala. Stavbaři pracovali vždy na polovině mostu a to se neobešlo bez dopravního omezení.

Dopravní omezení končí 18. listopadu. Je to dokonce o skoro půl roku dřív, než se původně předpokládalo. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla je to dané hlavně tím, že stavbaři nenarazili na závažnější problémy v konstrukci mostů. Technický dozor pečlivě hlídal harmonogram a tam, kde to šlo, zkracoval termíny.

Rekonstrukce byla dokonce levnější, než se původně předpokládalo. Oproti plánovaným 250 milionům korun nakonec ale vyšla na 114 milionů.

Rychlostní silnice R7

Stavbaři použili i moderní technologie: „Speciální beton je vysoce odolný proti chloridům, což je velmi důležité při zimní údržbě a solení. Dále byly použity izolace mostovky s pečetící vrstvou nebo izolace opěr včetně pracovních spár. Mosty teď mají všechny předpoklady k tomu, aby bez problémů sloužily několik dalších desetiletí,“ vysvětluje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

autoři: Alena Rokosová , duch
Spustit audio